fredag 1 april 2011

Lantmäteriets aprilskämt hahahaha.....................

Nytt på GIT-mässan: sjung Sveriges geografi!

Hur gör man Sveriges geografi roligare och lättare att lära? Man skriver en hit naturligtvis!
- Vi har lyckats tonsätta hela Sveriges geografi inklusive sjöar,älvar, vegetation och tätorter med över 10 000 invånare, berättar Lantmäteriets Lennart Wastesson. Projektet - unikt i sitt slag- är ett samarbete mellan Lantmäteriet, schlagerrävarna Bobby Ljunggren och Ingela "Pling" Forsman samt Geodatarådet.

Urpremiär för verket "Sverige beat för beat" planeras på nationaldagen, och ingen plats kunde väl vara lämpligare än Dalhalla.
- Vi har en del tunga namn i ensemblen. Jag vill inte säga för mycket, men Robert Wells är klar så här långt. Drömmen vore att få kronprinsessan Victoria att sitta in på näverlur. Vi får se, säger Lennart Wastesson.
Hur låter det då? Ja, som det bästa av svensk folkmusik till ett medryckande och modernt beat, skulle man kunna sammanfatta. Svensk etno-pop, kanske?
Vissa partier,till exempel Dalsland, delar av Roslagen och i stort sett hela norrlands inland, erbjöd större utmaningar än till exempel mälardalen eller västra götalands län.
- Ja, glesbygden var svårast, bekräftar Lennart Wastesson.
- Men jag tycker vi löste det bra genom att här lägga in soloimprovisationer för banjo, säger han och visar upp tio plåstrade fingrar.
Hela verket tar fem dagar, åtta timmar och 43 minuter att framföra. Lite långt för en genomsnittlig mellanstadieklass att sjunga med i ett svep, kan man tycka?
- Alldeles riktigt, och det är därför vi nu tar hjälp av Swedish House Mafia för en remix på 120 beats per minute. Det blir en riktig partyrökare på dansgolvet, avslutar Lennart Wasteson.
Om försöket faller väl ut väntar en musikalisk version av Fastighetsregistret, ryktet säger att Ingemar Nordströms är påtänkta. Håll öron och ögon öppna alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar